Sladjana Delibasic biografija

| 19. November 2011 | Comments (0)

Slađana Slađa Delibašić rodjena je 7. 11.1968. u Kosovskoj Mitrovici.Sladja je domaca dens diva i nekadasnja clanica grupe Djogani. Kao dete zivela je samo sa ocem i bratom Srdjanom, jer joj je majka rano preminula. Postoj je bila jedino zensko u kuci, morala je rano da se osamostali i preuzme velike odgovornosti na sebe. Kao tinejdzerka je bila ozbiljna, mnogo je vezbala i na kraju upisala skolu plesa kod Lokice Stefanovic. Nastavila je svoju karijeru da posvecuje igri.

1986.godine udala se za Đoleta Đoganija, sa kojim je drzala plesnu skolu i saradjivala pri obucavanju polaznika. 1992. izlazi album Storm, a 1994. album Idemo na Mars. Postaju vrlo poznata domaca dens grupa. 2001. godine zbog neslaganja raskinuli su 15 godina dug brak. Sa Djoletom ima 2 cerke,Silviju i Marinelu.

Iste te godine Sladja snima i izdaje album Šesto čulo.Neću da slušam laži, Žene, Daj i Moćnica su pesme i veliki njeni hitovi sa ovog albuma. Sledece godine, tj. 2002., izlazi album Zauvek – Kraljica Ritma, sa pesmama Svake noći, Izađi, Pusti me, Na određeno.
2004. godine sa albumom Nekad i sad Sladjana se proslavlja i na vrhuncu je svoje karijere. Pojavljuju se hitovi Dupla doza, U tvojoj sobi, Hajde dođi i Nepodnošljiva.
Godine 2007. izlazi album Baš to, a na njemu nove pesme koje takodje donose Sladji veliku popularnost – Don perinjon (Poznata, viđena, slavna), Sedmi sprat, Ne reci,Veza bez obaveza, Made in Serbia i Slaki.


Još novih tračeva:

Tags: , , , , , ,

Category: Biografije poznatih